ALPE D'HUZES

 

Als u zichzelf aankomend jaar weer gaat inzetten voor Alpe d’HuZes, willen we u graag dat u zelfverzekerd aan de start kunt staan. Een medische keuring kan hierbij helpen, deze is echter niet verplicht en aan deelname zijn geen medische eisen verbonden. Hieronder geven we u informatie over de sportmedische keuring die u op eigen initiatief kunt laten afnemen.

 

 


Waarom is een medische verklaring nodig?

In juni worden elk jaar enorme prestaties verricht op de Alpe d'Huez. Het is van belang voor jezelf en andere deelnemers om goed voorbereid de berg op te gaan. Deze voorbereiding kan gewaarborgd worden middels een medische verklaring van een arts. Niet alleen in de voorbereiding is dit belangrijk: ook tijdens je deelname aan Alpe d’HuZes is het in noodsituaties cruciaal dat de aanwezige artsen toegang hebben tot jouw medische gegevens.

 

Jouw gezondheid is jouw verantwoordelijkheid. Alpe d'HuZes raadt jou met klem aan om als deelnemer van Alpe d’HuZes of Alpe d’HuZus een sportmedisch onderzoek te doen, het is niet verplicht. Met name wanneer je een onregelmatige sporter bent, je een aandoening of ziekte hebt (of hebt gehad) of wanneer er hart- en/of vaatziekten in de familie voorkomen, is een sportmedisch onderzoek zeer aan te raden.

 

Twijfel je of een sportmedisch onderzoek nodig is? Doorloop dan dit stroomschema voor een antwoord.

Op de site van Sportzorg – een overkoepelende organisatie van SMA’s in Nederland – vind je meer informatie. Je kunt je hier aanmelden voor een sportmedisch onderzoek. Na aanmelding ontvang je een mail van SportvitalIT, met je inlogcode en de mogelijkheid een afspraak te maken met een sportarts bij jou in de buurt.

Meer informatie over het sportmedisch onderzoek en de veelgestelde vragen, vind je hier.

 

 

Het SportMedischCentrum JBZ biedt deelnemers de volgende mogelijkheden:


Basaal plus onderzoek € 223,-
Inhoud: bespreken van de ingevulde vragenlijst met de sportarts, lichamelijk onderzoek (hart, longen en bloeddruk), lengte en gewicht, vetpercentage, gezichtsscherpte, bloedonderzoek Hb, rust-ECG ("hartfilmpje") plus inspanningstest.
Geadviseerd voor: deelnemers van 35 jaar of ouder en/of deelnemers met risicofactoren op hart- en vaatziekten.

Uitgebreid onderzoek € 325,-
Inhoud: als basaal plus + onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, Hb, cholesterol bepaling, longfunctietest, maximale inspanningstest op de fietsergometer met ECG-controle en een ademgasanalyse.  Bepaling maximale hartfrequentie, omslagpunt en trainingszones.

           

Belastbaarheidprofiel en advies. 
Geadviseerd voor: deelnemers met risicofactoren op hart- en vaatziekten, deelnemers die een uitgebreide keuring willen ondergaan en een gericht trainingsadvies willen.

 

Aanvraag herkeuringskaart €15,-

 

Heeft u nog vragen?

Wij zijn alle werkdagen van 09.00-17.00 uur bereikbaar op onderstaand telefoonnummer:
Sport Medisch Centrum JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch
T: (073) 553 35 53
E: secretariaat@smcjbz.nl

 

Veel plezier en succes met de voorbereidingen!