SPORTGENEESKUNDE

Preventie, onderzoek en behandeling, advisering.

 

U kunt bij de sportarts terecht voor sportgerelateerde gezondheidsproblemen, blessures en analyses. De sportarts maakt gebruik van preventieve en curatieve zorg om uw sportprestaties te optimaliseren of klachten te verminderen.

 

Preventie

Preventieve sportmedische onderzoeken:

  • Basis Sport Medisch Onderzoek onder andere voor zweefvliegers, sportduikers, parachutespringers, studenten ALO & CIOS en de  opleiding sport en bewegen.
  • Basisplus Sport Medisch Onderzoek met een hartfilmpje, onder andere voor de KNWU (wielrennen) licentie en de opleiding Veiligheid en Vakmanschap.
  • Groot Sport Medisch Onderzoek met een inspanningstest, onder andere voor duursporters en sporters ouder dan 35 jaar.
  • Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek met een inspanningstest met ademgasanalyse, onder andere voor sporters met inspanningsklachten.
  • Top Sport Medisch Onderzoek met een inspanningstest met ademgasanalyse, onder andere voor topsporters.

 

 

 

 

 

 

Onderzoek en behandeling

Bij (sport)blessures kunnen sporters snel terecht voor blessurebeoordeling en diagnostiek en blessurebehandeling en begeleiding. Op maandagmiddag en donderdagavond is er een gezamenlijk spreekuur van de sportarts, de orthopedisch chirurg en de sportfysiotherapeut. Zo kan er snel een multidisciplinaire behandeling worden gestart.

 

Advisering

De sportartsen kunnen (beginnende) sporters adviseren met een individueel sport en beweegadvies. Daarnaast kunnen  de sportarts en sportfysiotherapeut advies geven over prestatiebevordering, trainingsopbouw en trainingsintensiteit, materiaalkeuze en over voeding.