WielerFitXL

Totaalconcept vanuit één loket waarbij prestatie en gezondheid de basis vormt.


Heeft u een doel dat u wilt bereiken met wielrennen of mountainbiken? Het team van WielerFit XL begeleidt u graag met persoonlijke aandacht op medisch, voedings- en trainingsgebied.
Experts van het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) hebben de krachten gebundeld om het optimale rendement uit uzelf te halen.
Dit team biedt u de juiste begeleiding op de punten waar u behoefte aan heeft als wielrenner of mountainbiker.

 

Het SMC organiseert meerdere evenementen en heeft het afgelopen jaar WielerfitXL gelanceerd. Een platform dat gevormd is door een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten, sportdiëtisten en wielrentrainers. In samenwerking met Cyclolab verzorgt het SMC informatieve congressen en symposia die er op gericht zijn om wielrenners en mountainbikers van elk niveau te voorzien van de laatste ins en outs op het gebied van wielrennen.

 

NIEUWSBERICHTEN WIELERFIT XL

Eerste Wielersymposium WielerFit XL groot succes!
17-05-2017
Verslag Wielersymposium 17 mei 2017

 
 

 

 

 

 

 

Voor wie?

Voor de recreatieve wielrenner tot (semi) professional, met of zonder beperking of chronische ziekte. Kortom, iedereen is welkom!

 

Wie geeft advies?

Het team van WielerFit XL bestaat uit sportarts Arjan Kokshoorn, sportfysiotherapeut Rob Bello, chiropractor Wim Brussee,
sportdiëtiste Elly van den Bogaard en wielertrainer Aschwin van Oorschot. Zij zijn zelf ervaren wielrenners en hebben een jarenlange expertise opgebouwd met het begeleiden van wielrenners.

 

Waar bestaat het concept uit?

WielerFit XL biedt de volgende producten aan:
• Uitgebreid sportmedisch onderzoek en sportkeuringen
• Inspanningstesten (ook mogelijk op uw eigen fiets)
• Dynamische fietspositiemeting
• Medische fitness, krachttraining en corestability
• Voeding en sportdiëtetiek
• Trainingsschema’s en begeleiding
Bij klachten of blessures is een snelle en laagdrempelige consultatie mogelijk van de sportfysiotherapeut en/of sportarts. Optioneel kunnen er workshops en clinics worden georganiseerd.

 

Kosten en vergoeding?

Sommige kosten kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of kijk bij tarieven. Een consult bij de sportarts valt na verwijzing van uw huisarts binnen de basisverzekering (eigen risico).

 

Voor meer informatie kunt u bellen naar het secretariaat via (073) 553 35 53.

 

Wij zijn alle werkdagen van 09.00-17.00 uur bereikbaar op onderstaand telefoonnummer:
Sport Medisch Centrum JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch
T: (073) 553 35 53
E: secretariaat@smcjbz.nl