FIETSPOSITIEMETING

 

Vaak worden blessures bij wielrenners en mountainbikers veroorzaakt door een verkeerde afstelling van hun fiets. Rug- en nekklachten, tintelingen in voeten en handen en pijnlijke knieën zijn slechts enkele voorbeelden van de lange lijst met mogelijke blessures, die kunnen ontstaan doordat de fiets niet is afgesteld op uw lichamelijke kenmerken. Een correcte fietsafstelling helpt bij het voorkomen van blessures. Bovendien vergroot een juist afgestelde fiets de kans op betere fietsprestaties.

 

 


 

Daarom biedt het SMC JBZ in samenwerking met Cyclolab de dynamische fietspositiemeting aan. Door middel van een uitgebreid lichamelijk onderzoek worden de (eventuele) klachten in kaart gebracht. Tijdens dit onderzoek wordt o.a. gekeken naar de beweeglijkheid van nek en rug, lengte van de hamstrings en beenlengte. Er worden verschillende metingen uitgevoerd om een juiste fietspositie te maken die past bij uw lichamelijke kenmerken. U neemt uw eigen fiets mee. We plaatsen uw eigen fiets in een fietsergometer en terwijl u fietst wordt de fiets helemaal goed afgesteld.

De totale fietspositiemeting duurt circa twee uur. Natuurlijk kunnen eventuele blessures ook bij het SMC JBZ behandeld worden.

Voor meer informatie belt u met het Sport Medisch Centrum: 073-553 35 53 of met Cyclolab: 073-6840194