CONSULT SPORTARTS

 

Bij (sport)blessures kunnen sporters snel terecht voor blessurebeoordeling, diagnostiek, blessurebehandeling en begeleiding. De sportarts analyseert uw klacht(en) op basis van een uitgebreid onderzoek en kan, indien geïndiceerd, aanvullende diagnostiek zoals röntgen-foto's, MRI, CT, echografie, ECG, inspanningstest of ander onderzoek inzetten.

 

 

 

WAAROM EEN CONSULT BIJ EEN SPORTARTS?

Door specifieke kennis van diverse sporten en het daarbij behorende bewegingsapparaat kan een sportarts uw blessure beoordelen en behandelen. Ook blessures die door andere specialisten zijn onderzocht en behandeld zonder het gewenste resultaat kunnen door de sportarts opnieuw bekeken worden.

Naast een korte wachttijd is er voor een eerste consult een half uur en voor een vervolgconsult een kwartier gereserveerd. Ook blessures waarvoor u wellicht al fysiotherapeuten of andere specialisten heeft bezocht kunnen opnieuw worden beoordeeld. Na het stellen van de diagnose wordt in overleg met u beslist of er een vervolgbehandeling plaatsvindt.

 

VERGOEDINGEN

Sportgeneeskunde is sinds 1 juli 2014 erkend als medisch specialisme en sinds 2016 ook als zodanig georganiseerd.

Het takenpakket van de sportarts dat vanuit de basisverzekering wordt bekostigd zijn:

  1. Blessureconsulten
  2. Sportmedische onderzoeken gericht op beantwoording van een zorgvraag zoals revalidatie bij chronisch zieken of met insteek inspanningsdiagnostiek bij inspanningsgebonden klachten

Sportmedische onderzoeken in het kader van prestatieverbetering of screening moeten door de sporters zelf worden betaald of worden bekostigd uit de aanvullende verzekering.

 

MEER INFO