(SPORT)REVALIDATIE

Na een operatie

 

Binnen het SMC JBZ is een nauwe samenwerking tussen orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten. Dat houdt in dat u verzekerd bent van goede fysiotherapeutische begeleiding na een operatie aan gewrichten, spieren of pezen. Uw fysiotherapeut onderhoudt tijdens het behandeltraject contact met uw orthopedisch chirurg om revalidatie op maat af te stemmen.

Ook als u elders een operatie heeft ondergaan, kunt u bij ons terecht voor (sport)revalidatie.

 

Wij hebben ruime ervaring met verschillende orthopedische revalidatietrajecten:

  • Voorste Kruisband Reconstructie
  • Arthroscopie (kijkoperatie) van de knie, schouder, heup en enkel
  • Meniscushechtingen en kraakbeenpathologiën
  • Totale knie- of heupprothese
  • Specifieke schouderchirurgie zoals cuff repair 
  • Revalidatie na fracturen

 

 

 

 

Voorste Kruisbandreconstructie

U heeft in overleg met uw Orthopedisch chirurg besloten tot het laten uitvoeren van een voorste kruisbandreconstructie. De fysiotherapeutische zorg bij een dergelijke ingreep is van groot belang.

 

Op het Sport Medisch Centrum (SMC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt voor de operatie al begonnen met therapie. Het is gebleken dat het herstel na de operatie dan sneller kan verlopen. De begeleiding is intensief en langdurig (6-9 maanden). Er zal tot op sport nivo worden gewerkt aan uw herstel. Het is mogelijk om zowel ‘s ochtend vroeg, overdag als in de avonduren te revalideren. U hoeft dan niet of minimaal te verzuimen van werk.

Het SMC werkt nauw samen met Innosport, een organisatie die sport en wetenschap aan elkaar verbindt, het geeft ons de mogelijkheid om op een hoog innovatief niveau te werken aan uw terugkeer in de sport. Het SMC beschikt over een professioneel uitgeruste trainingszaal. 

 

MEER INFO