CLUB-/SPORTZORG

VOOR VERENIGINGEN

 

Clubzorg/Sportzorg van het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch is een gezondheidsservice voor verenigingen die bestaat uit voorlichting, educatie en begeleiding op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Door Clubzorg/Sportzorg worden blessures voorkomen en de sporter (die klachten heeft) herstelt sneller doordat hij of zij snel de weg weet te vinden naar het SMC JBZ.

 

 

 

Verantwoord sporten voorkomt klachten en blessures

U kunt als sportvereniging bijdragen aan een gezonde en verantwoorde manier van sporten en het voorkomen van blessures bij uw leden. Jaarlijks lopen 3,5 miljoen sporters een blessure op en de helft van hen moet daarvoor medisch behandeld worden. Van de geblesseerde sporters stopt ruim 10% zelfs helemaal met sporten! Met een goede begeleiding en instructie heeft de sporter minder kans op blessures. Bij blessures is er een grotere kans op goed herstel en een kleinere kans dat de blessure terugkomt.

Clubzorg/Sportzorg van het SMC JBZ bestaat uit de volgende onderdelen:

Sportmedische diensten:
Snelle toegang tot de juiste specialisten op het gebied van sportmedische zorg:
  • consulten sportarts, (sport)fysiotherapeut, orthopeed, sportdiëtist;
  • sportmedisch onderzoeken*
  • inspanningstesten*
* over het totale bedrag van de door uw leden afgenomen sportmedische onderzoeken en inspanningstesten ontvangt uw sportvereniging 10% restitutie.

Informatie: Mailings over blessures, hersteltraining, preventie van blessures, sportvoeding, etc. voor plaatsing in het clubblad of op de website van de vereniging/club.

Educatie: Het SMC JBZ kan met de vereniging een thema-avond organiseren over een onderwerp wat op dat moment actueel is voor de club. Bijvoorbeeld over blessurepreventie, Eerste Hulp bij Sport Ongevallen of voorlichting over voeding, materiaal, trainingsopbouw en trainingsintensiteit.
 

Voordelen Clubzorg/Sportzorg

  • snelle en adequate behandeling, begeleiding en herstel van uw sporters met klachten of een blessure.
  • restitutie op sportmedische onderzoeken en inspanningstesten die door de leden zijn afgenomen. De restitutie wordt aan het einde van het kalenderjaar uitgekeerd aan de vereniging/club.
  • bij afname van 20 sportmedische onderzoeken en/of inspanningstesten per jaar heeft de vereniging/club recht op een thema-avond verzorgd door de sportarts van het SMC JBZ zonder dat daar kosten aan zijn verbonden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Clubzorg/Sportzorg voor uw vereniging of club? Neem gerust contact op.