VOETDRUKMETING

 

Tijdens de dynamische voetdrukmeting wordt de drukverdeling onder de voeten gemeten door over een drukmeetplaat te lopen. Meer dan achtduizend sensoren registreren de druk onder de voeten.

 

 


Met behulp van een computer wordt tot 500 keer per seconde gekeken wat de druk op elke sensor is. De gemeten drukverdeling tijdens het lopen over de plaat wordt door een computerprogramma omgezet in zichtbare informatie. De gemeten druk van elke sensor van elk gemeten beeld (van de 500 per seconde) wordt in een bepaalde kleur getoond.Wanneer alle beelden achter elkaar afgespeeld worden ontstaat er een filmje waarop de afwikkeling van de voeten te zien is. Met deze voetdrukmeting kan dus een voorspelling gedaan worden of een looppatroon een potentieel risico geeft voor een mogelijke blessure in de toekomst. Met het meetsysteem kan ook de invloed van schoenen op het looppatroon gemeten worden. “Verkeerde” schoenen kunnen de oorzaak zijn van blessures. Door te meten met verschillende schoenen kan de meest optimale schoen geadviseerd worden. De meting biedt de mogelijkheid om tot een goed advies te komen voor bijvoorbeeld aanpassingen aan de schoenen, inlegzolen of trainingsoefeningen. Voor de meting dient u sportkleding/korte broek mee te nemen.

Na het consult ontvangt u een factuur thuis per post, vanuit de praktijk van uw behandelend fysiotherapeut. Deze factuur is voorzien van het VSG logo, om zo voor vergoeding in aanmerking te komen en kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding vind u terug in uw polis van de zorgverzekeraar onder hoofdstuk: Podotherapie, inleg/ steunzolen.

De tarieven voor een voetdrukmeting kunt u vinden via onze Tarieven pagina.
De voetdrukmetingen worden verzorgd door Rob Bello, aangesloten bij het VSO netwerk.

 

Voor meer informatie over VSO voetdrukmetingen, klik op onderstaande afbeelding: