COMPEX

 

Nu ook bij het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis, behandeling met Compex. Compex is een vorm van behandeling waarbij spieren elektrisch worden gestimuleerd. Hierdoor is het mogelijk om spieren te trainen als de normale sportbelasting niet mogelijk is. Zo kan het herstel na een blessure worden verkort. Compex kan heel breed worden toegepast, bij revalidatie, aanvullende krachttraining, herstel, acute en chronische pijnklachten.

 

 

 

Ervaringen Compex

 

Veel topsporters gebruiken de Compex in hun fysieke voorbereiding op een prestatie en na de inspanning om herstel te bevorderen. Tom van Weert, oud-spits van FC den Bosch heeft goede ervaringen met de Compex behandeling op het SMC JBZ na een blessure. Hij vertelt: “Je baalt natuurlijk enorm van een blessure en je wil zo snel mogelijk weer aan de slag. De Compex is dan een prima behandeling”.
 

Sportfysiotherapeut Maarten Hulshof vertelt: “Tom heeft een blessure gehad en dat heeft geleid tot afname van specifieke spiermassa. Met compex kunnen we de bewuste spieren stimuleren, zodat het herstel sneller verloopt. Daarnaast kan je met Compex voorkomen dat er afname van spiermassa ontstaat, je moet er alleen wel snel bij zijn".
 

MEER INFO