FYSIOTHERAPIE

 

Bij (sport)blessures kunnen sporters snel terecht voor blessurebeoordeling, diagnostiek, blessurebehandeling en begeleiding. Fysiotherapeutische zorg wordt bij het SMC JBZ verzorgd door fysiotherapeuten van Fysiom Fysiotherapie, zij zijn allen geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie en het BIG register.

 

Heeft u lichamelijke klachten aan gewrichten, spieren of pezen die met het sporten te maken (kunnen) hebben?
Bij de fysiotherapeuten van het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis kunt u direct, zonder verwijzing van een arts terecht, voor een screening. Dit wordt DTF genoemd en staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Een screening is éénmalig en duurt 10-15 minuten waarna de fysiotherapeut bepaalt of u in aanmerking komt voor (sport)fysiotherapie of manuele therapie. Ook met verwijzing van uw arts of specialist kunt u direct bij onze fysiotherapeuten terecht. 

 

 

 

 

 

Gespecialiseerde zorg

Het fysiotherapeutisch onderzoek wordt gebaseerd op een vraaggesprek, de fysiotherapeut maakt vervolgens gebruik van specifieke onderzoekstechnieken om uw blessure of gezondheidsprobleem in kaart te brengen. De fysiotherapeut maakt, indien van toepassing, een sport- en bewegingsanalyse om u een zo goed mogelijk behandelplan aan te bieden. Uw hulpvraag staat hierin centraal, zodat we het plan kun toespitsen op uw doelstellingen. 

 

Fysiotherapeuten van het SMC JBZ zijn gespecialiseerd in:

 

- Sportfysiotherapie
- Manuele therapie
- Begeleiding topsport en breedtesport
- Knieblessures (Knienetwerk Brabant)
- Schouderblessures (Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland)
- Gymnastische sportblessures (CTO/KNGU)
- Revalidatie na orthopedische operaties

 

De vergoeding van (sport)fysiotherapie en manuele therapie is conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent gelden de tarieven die u kunt vinden via het menu Tarieven op deze website.

 

 

Qualiview certificaat 2017

Met gepaste trots kunnen zeggen dat we voor 2017 het Qualiview certicicaat binnen hebben gehaald. De score wordt gebaseerd op meningen van onze klanten die reeds bij ons een behandeling hebben gehad.