CAS VAN DE WIEL

FYSIOTHERAPEUT

 

MSc. Physical Therapy in Sport, Bachelor Fysiotherapeut.

- Fysiotherapeut New Heroes Basketbal

- (sport) revalidatie na operatie

- heup en liesklachten (sport en algemeen / degeneratief)

- knieklachten, (non trauma / trauma, sportgerelateerd)

- enkelklachten, (non-trauma / trauma, sportgerelateerd)

- Sportgerelateerde klachten bij hardlopen

- Wervelkolom revalidatie training

- Peesproblematiek onderste extremiteit

 

Aanwezig op dinsdag t/m donderdag

 

Sinds November 2018 ben ik werkzaam bij Fysiom, locatie SMC JBZ als algemeen fysiotherapeut en als sportfysiotherapeut. Voorafgaand aan mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik de opleiding tot verpleegkundige succesvol afgerond. Na enkele jaren te hebben gewerkt als revalidatie verpleegkundige in Revalidatie Centrum Blixembosch te Eindhoven. Hier raakte ik geintresseerd in het vak fysiotherapie en hierdoor ben ik de opleiding Fysiotherapie in Eindhoven gaan volgen. Deze heb ik in 2009 succesvol afgerond.

Nadat ik via mijn vorige werkgever in aanraking kwam met sportfysiotherapie, het begeleiden van topsporters binnen de watersportbond (vlakwater kano en slalom wildwater kano) ben ik in 2011 gestart met de opleiding tot sportfysiotherapeut. Deze heb ik gevolgd bij Avans+ te Breda. De opleiding tot sportfysiotherapeut heb ik in 2015 succesvol afgerond. Nadien heb ik de specialisatie tot Master of Science in Physical Therapy in Sports in December 2017 afgerond.

 

Mijn aandachtsgebieden bij Fysiom en het SMC-JBZ gaan uit naar sportgerelateerde klachten van heup, knie en enkel, revalidatie pre en post operatief.

 

Sinds Augustus 2018 ben ik verbonden aan basketbal vereniging New Heroes als sportfysiotherapeut van het 1e team. Dit team begeleid ik gedurende het seizoen samen met collega Thim van Schijndel en de collega’s van het SMC.  Het is gunstig dat het SMC nauw betrokken is bij de begeleiding van New Heroes, dit zorgt voor korte lijnen en snelle diagnoses / behandelingen indien er blessures zijn.

 

Zelf probeer ik buiten mijn werk om nog regelmatig te sporten. Ik loop enkele keren per week hard. Dit jaar heb ik al 2 halve marathon’s en de Roparun (hardloop evenement ten behoeve van het KWF van Parijs naar Rotterdam) succesvol gelopen. Ik tennis gemiddeld 2x in de week en sinds sport speel ik ook padel. Tevens ben ik regelmatig in de bossen te vinden met trail running, mountain biken en in de winter in de bergen op ski’s. 

 

Aangesloten bij Knienetwerk Noord-Oost Brabant

 

BIG nummer: 19064362904