ARJAN KOKSHOORN

SPORTARTS

 

 

 

  • Top- en talentsport (atletiek, hardlopen, wielrennen, volleybal, dansen)
  • Inspanningsdiagnostiek duursport en chronische ziekten
  • Overtraining (syndroom)
  • Lies- en heupklachten
  • Inspanningsgebonden onderbeenklachten waaronder compartimentsyndromen
  • Stressfracturen en multidisciplinaire benadering
  • Peespathologie en echografie
  • Sportmedische ketenzorg en management

 

Aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

 

Sinds oktober 2016 ben ik als sportarts werkzaam bij het Sport Medisch Centrum JBZ. Ik combineer dit met mijn werkzaamheden als sportarts bij het SMC Papendal en Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem alwaar ik de laatste 10 jaar fulltime heb gewerkt.

 

Als sportarts ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse projecten ter verbetering van de sportmedisch ketenzorg voor zowel de top-, talent- als breedtesporter. Ik ben bondsarts geweest voor de Atletiekunie. Binnen de topsportmedische begeleiding ben ik vele jaren actief geweest binnen de atletiek en het wielrennen. In 2008 ging ik voor de atletiek mee naar de Olympische Spelen van Beijing. Momenteel volg ik op invitatie van NOC-NSF een Curriculum Masterclass Topsportartsen. Ik ben betrokken (geweest) bij diverse talentenprogramma’s op het Centrum voor Topsport en Onderwijs Papendal (wielrennen, volleybal) en ben consulent op de Dansacademie ArtEZ. Inhoudelijke heb ik specifieke expertise opgebouwd op het gebied van de inspanningsgebonden onderbeenklachten waaronder compartimentsyndromen, lies- en heupklachten en stressfracturen. Inspanningsdiagnostiek en trainingsadvies op maat voor duursporters en chronisch zieken hebben ook mijn speciale aandacht.

 

Het is mijn ambitie om het SMC en de sportgeneeskunde in het bijzonder in de ruime regio Den Bosch vanuit de kracht van het JBZ in de volle breedte door te ontwikkelen. Verbeteren van de sportmedische ketenzorg voor de top-, talent en breedtesporter zie ik als een uitdaging. Dit geldt voor zowel de intra- als extramurale zorg.  

 

Sporten doe ik zelf erg graag. In mijn jeugdjaren heb ik gevoetbald. Vanuit de atletiek en de triatlon combineer ik de laatste jaren het wielrennen en mountainbiken met de wereld van het trailrunnen. Een mooi en sportieve uitdaging wordt jaarlijks niet geschuwd!