Eerste Wielersymposium WielerFit XL groot succes!

26-09-2017 - SMC JBZ
 
 

Op deze warme zomeravond zijn meer dan 80 enthousiaste wielerfanaten naar sporthal 'De Plek' afgereisd (wellicht ook op de fiets) om het eerste Wielersymposium bij te wonen!

Het was een zeer succesvolle avond, georganiseerd door het SMC JBZ in samenwerking met Cyclolab. Hierbij waren er enthousiaste en deskundige sprekers waaronder (top)sportdiëtiste Elly van de Bogaard, fysio-manueeltherapeut Rob Bello (SMCJBZ), wielertrainer Aschwin van Oorschot, Wim Brussee (Cyclolab) en (ex)topsporter Sanne van Paassen!! Sanne vertelde een mooi verhaal over haar met adrenaline gevulde carrière. De avond werd gehost door Arjan Kokshoorn, sportarts van het SMCJBZ die tevens wat vertelde over de sportkeuringen die we aanbieden voor wielrenners.

Sandra van Tuyl heeft ons allen bijgepraat over waar we op moeten letten als het gaat om het dragen van kleding in de verschillende seizoenen!

Kernonderwerpen van de avond waren:
- Voeding en herstel
- Blessurepreventie en krachttraining
- Sportfysiologie en sportmedische keuringen
- Fietspositie metingen (Cyclolab)
- Fietskleding en waar op te letten

Afsluitend is door het team een intentieverklaring getekend om het concept WielerfitXL in werking te zetten, waarin breed wordt voorzien in sportmedische zorg in de wielersport.

We kijken terug op een mooie avond en bedanken alle aanwezigen en sprekers voor hun aanwezigheid!

 

 
 
Terug