Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Topsport

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een Topsport Medisch Samenwerkingsverband met een TMS certificaat. Het werken met een TMS gecertificeerde sportmedische instelling wordt door het ministerie van VWS en NOC*NSF gezien als waarborg voor professionele medische topsport behandeling en begeleiding.

NADB

KNGU en CTO

Het SMC JBZ verzorgt de sportmedische begeleiding van de topsporters van de KNGU, turnen heren en trampolinespringen. Dit een groep van ongeveer 23 topsporters met een CTO status. CTO staat voor Centrum Topsport en Onderwijs. In Nederland zijn er 4 van deze centra waar topsporters fulltime kunnen trainen, studeren en wonen. De CTO locatie bij FlikFlak maakt deel uit van CTO Eindhoven. Blessures en sportmedische onderzoeken worden verricht door sportartsen Maikel van Wijk en Petra Keijsers. Maarten Hulshof en Niels Hagen, beiden sportfysiotherapeut, verzorgen de fysiotherapeutische trainingsbegeleiding. Tot slot worden de topsporters begeleid op gebied van sportvoeding door sportdietist Elly van de Bogaard. Door de multidisciplinaire setting van het SMC JBZ zijn de lijnen tussen sportfysiotherapeut, manueel therapeut, sportdiëtist, sportarts en orthopeed erg kort. Daardoor zijn de voorwaarden voor een optimale TOP sportmedische behandeling en begeleiding gewaarborgd.

Basketbal Academy / New Heroes Den Bosch

Basketbal Academy New Heroes Den Bosch heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis. New Heroes heeft met het SMC JBZ snelle toegang tot sportmedische zorg en een multidisciplinair team van sportartsen, fysiotherapeuten en orthopeden. Bovendien zijn beiden gevestigd op het terrein van Maaspoort Sport&Events en zijn dus praktisch buren van elkaar. SMC JBZ neemt de verantwoording voor de medische begeleiding van de spelers waaronder de blessurebehandelingen, sportmedische onderzoeken en de sportmedische begeleiding tijdens de wedstrijden.                

NADB

Sportarts Petra Keijsers is sportarts van de Nederlandse Algemene Danssport Bond. Regelmatig komen er dansers die hierbij aangesloten zijn voor advies en blessurebehandeling in verband met de kennis en ervaring van de sportarts in de dans- en (top)sportwereld.

 


Laatst gewijzigd:

20 juni 2017


KNGU CTO