Deze website maakt gebruik van cookies.   Meer informatie Sluiten

U bevindt zich hier:

Danskeuring

Het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft in samenwerking met de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD) een speciale danskeuring ontwikkeld. De keuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanster), Maarten Hulshof (inspanningsfysioloog en sportfysiotherapeut) en Geraldine van de Griend (directeur VHD).

Het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft in samenwerking met de Vooropleiding Hedendaagse Dans Noord-Brabant (VHD) een speciale danskeuring ontwikkeld.
De keuring is ontwikkeld door Petra Keijsers (sportarts en voormalig topdanster), Maarten Hulshof (inspanningsfysioloog en sportfysiotherapeut) en Geraldine van de Griend (directeur VHD).

Voor wie
Aanmelding voor de keuring vindt plaats na een positieve auditie-les of na overleg met de VHD-leiding.
Daarnaast kun je ook een danskeuring doen als je zelf fanatiek danst of wilt gaan dansen. Na de keuring kan er een advies gegeven worden over de voorgenomen dansbelasting en of er specifieke zaken zijn waar je rekening mee moet houden of extra aan zal moeten werken.

Waaruit bestaat de danskeuring
-Vragenlijst (wordt vooraf naar u toegezonden)
-Metingen bij de functie-assistente van lengte, gewicht, vetpercentage en ogentest
-Sportfysiotherapeutisch onderzoek waarbij onder andere lenigheid, kracht, stabiliteit en houding beoordeeld worden aan de hand van dansspecifieke testen
-Een onderzoek bij de sportarts, met bespreking van de ingevulde vragenlijst en een algemeen intern onderzoek, aangevuld met een orthopedisch onderzoek en dansspecifieke testen
-Het onderzoek wordt uitgevoerd door fysiotherapeut, functie-assistente en sportarts en kost één tot anderhalf uur

Spitzenkeuring

Voor wie

Als je van je dansdocente op spitzen mag is het mogelijk om hier een spitzenkeuring te laten doen. We beoordelen of het lichamelijk verantwoord is om op spitzen te kunnen gaan dansen. Mogelijk zijn er nog beperkingen waar eerst aan gewerkt moet worden om het risico op blessures te verkleinen.


Waaruit bestaat de spitzenkeuring
Sportfysiotherapeutisch onderzoek waarbij onder andere lenigheid, kracht, stabiliteit en houding beoordeeld worden aan de hand van dansspecifieke testen

Afspraak maken
Is er na overleg met de VHD-leiding afgesproken dat er een danskeuring plaats moet vinden, of wil je zelf graag een dans of spitzenkeuring doen, neem dan contact op met ons secretariaat op. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00-12.30 en van 13.00-17.00 uur op nummer (073) - 6491200. U krijgt een schriftelijke afspraakbevestiging thuisgestuurd.

Waar vindt het onderzoek plaats?
Het onderzoek vindt plaats in:
Het Sport Medisch Centrum JBZ
Marathonloop 9,
5235 AA ’s-Hertogenbosch.

De ingang van het centrum bevindt zich in de linker zijgevel van de Flik-Flak hal (ingang Koning Willem I college, 3e verdieping).

Wat kost het?
Het sportfysiotherapeutisch onderzoek wordt automatisch vergoed vanuit de basisverzekering (< 18 jaar) of vanuit de aanvullende verzekering (18 jaar en ouder).
De meeste zorgverzekeraars vergoeden daarnaast de kosten van het sportmedisch onderzoek bij de sportarts vanuit de aanvullende verzekering, het betreft een basiskeuring. Op de tarievenpagina van onze website vindt u een lijst met alle tarieven. Informeert u bij uw zorgverzekeraar naar eventuele (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. We vragen u de kosten te betalen via de pinautomaat.

Verhindering
Bent u verhinderd? Dan verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk 24 uur voor het onderzoek door te geven aan het secretariaat, telefoonnummer (073) 649 12 00. Als u te laat afbelt, zijn wij genoodzaakt de helft van de kosten in rekening te brengen.


Laatst gewijzigd:

02 mei 2016